startende ondernemer

 

 

 

Startende ondernemers

Wat kunnen wij startende ondernemers aanbieden? Klik hier voor aanmelden spreekuur ?

1. Inrichten administratie

Een van de meest voorkomende vragen van startende ondernemers betreft altijd de administratie. Hoe moet die worden ingericht? Ons uitgangspunt is altijd dat wij inspelen op de boekhoudkundige kennis die de ondernemer bezit. De administratie moet voor hem of haar overzichtelijk zijn. Een ondernemer moet zijn kosten en omzet continu kunnen bewaken. Vacura legt hier bewust de nadruk op. Uit onze ervaring weten we dat verkeerde inschattingen en tegenvallende omzetten de meest voorkomende redenen zijn waarom (startende) ondernemers voortijdig staken.

2. Verzorgen aangiften omzetbelasting en loonbelasting

Voor tientallen bedrijven in diverse branches verzorgen wij de aangiften omzetbelasting loonbelasting. Dat kan per maand, kwartaal of per jaar, afhankelijk van het geldbedrag. De aangifte omzetbelasting sluit aan op de periodieke verwerking van de administratie. Met andere woorden: wij kunnen de resultaatcijfers per maand, kwartaal of halfjaar aanleveren. Afhankelijk van de wensen van de ondernemer voorzien we de cijfers ook van managementinformatie. Per jaar produceren we een jaarrekening, die we samen met de ondernemer bespreken.

3. Opstellen ondernemingsplan

Bij de start van een onderneming hoort een goede voorbereiding. Een doordacht ondernemingsplan kan een hoop onaangename verrassingen besparen. Let wel: een ondernemingsplan is er niet alleen voor de bank. In eerste instantie is het vooral een handig instrument voor de ondernemer zelf. In een ondernemingsplan komen verschillende zaken langs: o.a. productomschrijving, marktonderzoek, ondernemingsvorm, financieringsbehoefte, inrichting van administratie, verkoop- en reclamebeleid. Het is belangrijk dat een startende ondernemer hier uitgebreid de tijd voor neemt. Vanzelfsprekend kan Vacura helpen bij het opstellen van een ondernemingsplan.

Aanbieding!

Bent u net gestart of denkt u na over een eigen onderneming? Kom gerust eens langs om te praten over wat wij voor u kunnen betekenen. Het is onze specialiteit om op de wensen van een startende ondernemer in te spelen. Bij dezen nodigen we u uit voor een gratis én vrijblijvend gesprek! Bel 0342 – 70 10 18 en vraag naar Evert van Asselt of vul het contactformulier in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk hiervoor terug.